Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ide i bez Halilovića

Hrvatska U-17 u pohodu na Europu, u Imotskom srušeni i Turci

Hrvatska U-17 (1)
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/3
19.10.2012.
u 17:17

Kapetana Josipa Bašića, nositelja igre, izbornik Gudelj je žrtvovao, stavio ga je na zadnjeg veznog da razbija turske napade

Spektakl zvan U-17 reprezentacija Hrvatske nastavljen je i u Imotskom. U predivnom ambijentu prirodnog amfiteatra, na stadionu Gospin dolac, tik uz glasovito Modro jezero, Hrvatska je pred četiri tisuće gledatelja sa 4:3 (2:1) svladala Tursku i uz tri pobjede plasirala se u elitno kolo kvalifikacija za odlazak na prvenstvo Europe.

 

Imotski je ključao, Turska je poražena napustila grad kojim je vladala 320 godina, ali je i istjerana iz njega prije 295 godina. Izabranici Ivana Gudelja, mahom školarci koji upravo uče tu povijest, igrali su kao u transu.

 

Nije bilo Alena Halilovića, prve zvijezde naše reprezentacije, Dinamo ga je povukao, Maksimiru su važniji novac i promocija hrvatskog "wunderkinda" u Ligi prvaka, ali mogao se Alen pokazati i pred skautima Manchester Uniteda, Citya, Bayerna, Fiorentine, Parme, CSKA, Kaiserslauterna, Liverpoola, Fenerbahčea, Bešiktaša (dvoboj su gledali Zoran Mamić iz Dinama i Vilson Džoni iz Hajduka) koji su pohodili Imotski.

 

No, pokazali su se neke druge igrače, poput Frana Brodića, 15-godišnjeg dječaka koji je s dvije briljantne asistencije razbio Tursku. Pa, brzonogi Robert Murić, hrabri Ivan Fiolić i maestralni Ante Roguljić. Gudelj je skroz okrenuo igru, bez Halilovića Hrvatska je igrala okomitije, brže, bila je opasna u svakom trenutku. Kapetana Josipa Bašića, nositelja igre, izbornik Gudelj je žrtvovao, stavio ga je na zadnjeg veznog da razbija turske napade. Bašić je pokazao da i to može.

 

Hrvatska je povela u 14. minuti, strijelac je bio Murić, krasno ga je proigrao Brodić, a u 26. minuti Oztruk je, nakon pogreške Iharoša, izjednačio. No, slavlje Turske nije dugo trajalo, već u sljedećoj minuti na semaforu je svijetlilo 2:1. Pogodak je postigao Fiolić, koji se ubacio iz drugog plana. Asistent je bio, pogađate, Brodić. Sve nade Turske potopio je Roguljić u 43. minuti, bio to krasan pogodak, topovski je probio nemoćnog vratara gostiju. Na 3:2 smanjio je Gemicibasi u 63. minuti, a na 4:2 povisio je Krešić u 71. minuti. Konačnih 4:3 postavio je Acar u 77. minuti. Ova Hrvatska ima što reći na europskoj i svjetskoj nogometnoj sceni, nije uzalud proglašena jednom od najtalentiranijih ekipa u našoj povijesti.

 

Hrvatska je igrala u sastavu Marić – Iharoš, Džijan (od 32. Krešić), Prce, Mamić – Fiolić, Bašić, Vojković – Roguljić (od 75. Lulić) – Murić, Brodić (od 72. Dabro).

 

U drugoj utakmici 3. kola naše skupine Izrael je sa 6:2 svladao Kazahstan i uz Hrvatsku izborio je plasman u elitno kolo kvalifikacija.

 

>>>Apsurd u slučaju Halilović: Alen više treba 'repki' nego Dinamu

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kajinx
19:21 19.10.2012.

Upava Dinama se može sramiti. Sram vas bilo ! Bravo dečki !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije